Heimtextil

  Največji mednarodni strokovni sejem tekstila za dom in gospodinjstvo ter opremo objektov na svetu 

   

  Datum: 10.01.-13.01.2017

  Kraj: Frankfurt

  Turnus: vsako leto

  Leto ustanovitve: 1971 

  Spletna stran: heimtextil.messefrankfurt.com

   

  Statistika (Heimtextil 2016):

  ∙ število obiskovalcev: 68.246 iz 137 držav

  ∙ število razstavljavcev: 2.867 iz 69 držav 

  ∙ bruto razst. površina (2015): 215.800 m²

  ∙ število slovenskih razstavljavcev: 3

   

   Heimtextil 2016 s sloganom "New perspectives"

    

  Vsi iz panoge bodo v Frankfurtu že od torka, 12. januarja 2016 naprej. Pridružite se jim. Prej kot vsi drugi si boste lahko ogledali trende 2016/2017 in v tematskem sklopu Heimtextil Theme Park »Well-Being 4.0« doživeli spektakularne predstavitve tkanin, materialov, barv in življenjskih slogov jutrišnjega dne. Vse novosti boste lahko tudi takoj naročili – na sejmu Heimtextil 2016.

   

  Prek 2.700 razstavljavcev z vsega sveta bo prikazalo vso raznovrstnost in ustvarjalnost pri oblikovanju tekstilij za interier. 

   

  S širokim trajnostnim programom, prireditvami, ki jih vodijo priznani strokovnjaki in posebnim poudarkom na hotelih pri opremi objektov utira Heimtextil pot daleč naprej v prihodnost.

   

  Začnite novo sezono dinamično. Pridite na Heimtextil.

   

  Prepričani smo, da bodo ti štirje dnevi vredni vašega časa.

   

  Heimtextil v letu 2015

   

  Heimtextil, največji mednarodni strokovni sejem tekstila za dom in gospodinjstvo ter opremo objektov na svetu, v zadnjih letih doživlja pravi razcvet. Tudi v letu 2015 se je zaradi tega na sejem vrnilo veliko priznanih razstavljavcev, ki v preteklih letih niso nastopili, prvič pa se je predstavila vrsta že uveljavljenih podjetij, ki jih na sejmu še nismo videli. Skupaj se je predstavilo prek 2.700 razstavljavcev iz več kot 60 držav. Heimtextil 2015 je bil tako najuspešnejši sejem do zdaj, kar utrjuje vodilni položaj Frankfurtskega sejma na svetu pri organizaciji sejmov tekstila za dom in gospodinjstvo ter opremo objektov.

   

  Nova razporeditev dnevov sejma od leta 2016 naprej

   

  Zaradi sprememb na trgu bo Heimtextil od leta 2016 naprej potekal od torka do petka (12.01.-15.01.2016).

   

  Razstavni program 

   

  Razstavni program je pregledno razdeljen v štiri glavne sklope, in sicer gospodinjski tekstil in perilo, hišni tekstil, tekstil za opremo objektov ter storitve. 

   

   

  Logotipi za hitro orientacijo

   

  Razstavljavci, ki ponujajo določene vrste izdelkov ali storitev, so za lažjo prepoznavnost označeni z ustreznimi logotipi:

   

  ContractCreations: 

  S tem logotipom so označeni razstavljavci, ki ponujajo tekstil za opremo objektov. Brezplačni katalog bo na voljo na sejmu.

  CouponBusiness:

  Če potrebujete samo manjše količine izdelkov ali materiala, bodo razstavljavci, označeni s tem logotipom, pravi naslov za vas.

  GreenDirectory:

  Ime pove vse - vodič med proizvajalci, ki ponujajo trajnostne izdelke.

   

  Trendi - osrednji del spremljevalnega programa

   

  Sejem je v letu 2015 pripravil popolnoma novo zasnovo predstavitve trendov, ki se po novem imenuje Heimtextil Theme Park (hala 4.0). S sklopom različnih vsebin obiskovalce vodi po pomembnih vsebinsko zaokroženih temah prihodnosti

   

  • Materials    • Craft • Colour    • Retail

  • Living  • Technolog     • Sustainability  • Hospitality

  Na podlagi predvidevanj šestih uveljavljenih oblikovalskih studiev so bili trendi, tokrat pod motom Experience, razvrščeni v štiri slogovne svetove

   

  • Sensory • Mixology • Discovery • Memory

  Sklop Conference Space je v okviru parka ponudil zanimiva predavanja, Theme Park Cinema pa filme. Knjiga trendov je že v prodaji. 

   

  Pri razstavnem programu naj opozorimo na nadaljnjo občutno rast sklopa digitalnega tiska (hala 4.0). Če je bilo še leta 2013 samo dva odstotka tekstila potiskanega v digitalni tehniki (420 milijonov m2), naj bi se ta delež do leta 2017 več kot podvojil (na pet odstotkov).

   

  Spremljevalni strokovni program

   

  Na spletni strani sejma Heimtextil boste v zavihku „events“ našli popolni seznam prireditev, na tem mestu pa vas želimo opozoriti na naslednje:

   

  Vodeni ogledi za arhitekte in oblikovalce: 

  • ogled pod vodstvom urednikov revije za arhitekturo AIT (namenjen predvsem opremi objektov),

  • ogled pod vodstvom urednikov revije HotelDesign/AHGZ in oblikovalcev (namenjen opremi hotelov).

   

  Seminar Webchance je namenjen učinkovitemu spletnemu oglaševanju in spletni prodaji, tokrat pa je bil prvič simultano prevajan tudi v angleški jezik.

   

   

  Aplikacija Heimtextil Navigator za pametne telefone in tablične računalnike

   

  V spletnih trgovinah iTunes in Google play najdete aplikacijo "Heimtextil Navigator". Aplikacija vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o posameznih sejmih. Aplikacija ponujaja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno. Več o aplikaciji si lahko preberete tukaj. 

  Informacije:

  Tel: +386 1 513-1480

  e-pošta: info@slovenia.messefrankfurt.com

  Toolbar-Navigation