Light + Building

  Največji mednarodni strokovni sejem za arhitekturo, razsvetljavo, inštalacije in avtomatizacijo zgradb na svetu

   

  Datum: 18.03.-23.03.2018

  Kraj: Frankfurt

  Turnus: vsake dve leti

  Leto ustanovitve: 2000 

  Spletna stran: light-building.messefrankfurt.com

   

  Statistika (light+building 2014):

  ∙ število obiskovalcev: 211.232

  ∙ število razstavljavcev:  2.495 iz 57 držav

  ∙ bruto razstavna površina: 240.700m2 

  ∙ število slovenskih razstavljavcev: 16

   

  Light+Building je največji bienalni mednarodni strokovni sejem za razsvetljavo, elektrotehniko, avtomatizacijo zgradb in programsko opremo za gradbeno industrijo. S štirimi vsebinsko povezanimi sklopi ponuja integralne rešitve za izzive, ki jih pred nas postavljajo zahteve po vse večji energijski učinkovitosti. Ciljne skupine obiskovalcev so tako arhitekti, notranji opremljevalci in inženirji ter proizvajalci izdelkov, trgovci in posredniki z izdelki razstavnega programa.

   

  Razstavni program

   

  svetila: vse vrste svetil, deli in pribor

  • elektrotehnika: instalacije, deli in pribor, nizkonapetostna oprema in stikala, distribucija električne energije, električno ogrevanje, fotonapetostni sistemi, varnostni sistemi, mrežne tehnologije, merilna in preizkuševalna oprema, programska oprema, …

  avtomatizacija zgradb: avtomatizacija zgradb in stanovanj, upravljanje objektov, …

  • programska oprema za gradbeništvo: sklop s programsko opremo in rešitvami za vso življenjsko dobo vsake zgradbe (od načrtovanja, upravljanja in nadzora do recikliranja)

   

  Spremljevalni strokovni program

   

  Smart Powered Building: posebna razstava o pametnih omrežjih s prikazi tehnoloških rešitev, ki so že na voljo na trgu. Obiskovalci si lahko v modelu nadzorne sobe ogledajo možnosti, ki jih pametna omrežja ponujajo za pet tipičnih zgradb: športni center, proizvodni obrat, supermarket, poslovno stavbo in hotel.


  Design Plus powered by Light+Building: razstava nagrajenih izdelkov; pri izboru so se upoštevali trije kriteriji - dizajn, ekologija in tehnologija.

   

  German Prize for Lighting Design: nemška nagrada, ki se podeljuje za najbolj izstopajoče dosežke tako za zunanjo osvetlitev zgradb kot oblikovanje notranje razsvetljave.


  Aplikacija light+building Navigator za pametne telefone in tablične računalnike

   

  V spletnih trgovinah iTunes in Google play najdete aplikacijo "light+building Navigator". Aplikacija vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o posameznih sejmih. Aplikacija ponujaja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno. Več o aplikaciji si lahko preberete tukaj. 

  Informacije:

  Tel: +386 1 513-1480

  e-pošta: info@slovenia.messefrankfurt.com

  Toolbar-Navigation